Foto: Creil-Bant werkt aan de toekomst

Creil-Bant werkt aan de toekomst

Hoewel het pas februari is en de Creil-Banter juniorenteams nog maar net aan hun voorjaarscompetities begonnen zijn hebben de bestuurders van Creil-Bant hun vizier al op volgend seizoen gericht. Jacob Maarten Kramer, voor wie ook belangstelling was vanuit andere voetbalclubs in de omgeving, is voor de komende twee jaar vastgelegd. Ook met trainers Filip Monster en Timo van Wegen is overeenstemming over een langer dienstverband bereikt.

Jacob Maarten Kramer (op de foto als trainer van de huidige JO15-1, tweede van rechts) zal komend seizoen als trainer voor de groep van Creil-Bant JO17-1 staan. Om zijn ambities als trainer gestalte te geven is het de bedoeling dat hij in het nieuwe seizoen de trainerscursus UEFA C volgen, beter bekend als TC III. Creil-Bant zal hem in dat geval hierin faciliteren.

Net als dit seizoen is Filip Monster ook komend seizoen trainer van de JO19-1. Momenteel is hij bijna klaar met de trainerscursus Juniorentrainer, die hij volgt bij de KNVB. Nu Jacob Maarten Kramer van de JO15-1 naar de JO17-1 gaat, ontstaat er automatisch een vacature bij dat eerste team. Met Timo van Wegen is overeengekomen dat hij in het komende voetbaljaar trainer van de JO15-1 zal zijn.

Bovengenoemde drie trainers zullen worden ondersteund door leiders met ruime ervaring in het juniorenvoetbal. Het Creil-Bant-bestuur is ervan overtuigd dat op deze manier de drie betreffende spelersgroepen verzekerd zijn van begeleiding van een niveau dat past bij de ambities van de teams.

Nu Creil-Bant de trainersposities bij de JO15-1, JO17-1 en JO19-1 voor het seizoen 2020-2021 allemaal heeft ingevuld, kan het bestuur de aandacht verleggen naar de andere juniorenteams. Het streven is om alle teams binnen het Creil-Banter samenwerkingsverband van een compleet trainers- en begeleidingsteam te voorzien.

Jeugdcoördinator

De jeugd is de toekomst van onze gecombineerde verenigingen en vanuit die gedachte is Creil-Bant bezig om vanaf komend seizoen een technisch jeugdcoördinator aan te stellen. Het takenpakket van de jeugdcoördinator richt zich op alle juniorenteams, en moet voor een kwaliteitsslag zorgen die zowel de prestatieve als de meer recreatieve voetballers vooruit helpen. Binnenkort hoopt Creil-Bant met meer nieuws te komen over wie deze functie gaat invullen.

Creil-Bant JO15-1 (2019-2020)

Onze website sponsoren